StatCounter

maandag 14 november 2016

Verkiezingen................

De afgelopen tijd hebben de media bol gestaan van de gang van zaken bij de verkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika. TV en kranten lieten er vooral geen misverstand over bestaan, dat mevrouw Clinton de betere kandidaat zou zijn. De stemming werd ook nog eens aangestuurd door “opiniepeilingen”: het zou Clinton worden. De realiteit was anders: de bevolking koos voor de inhoud van de politieke boodschap en niet voor de beeldvorming via de media.

In Nederland ontwikkelt zich eenzelfde proces.
De uitslag van het Oekraïne-referendum wordt ondanks een wettelijke bepaling domweg gemanipuleerd want “gewone mensen hebben daar geen verstand van”. Men wil de burger doen geloven dat Europa vele malen complexer dan “ja”of nee”. En als kwesties complex zijn begrijpen gewone stervelingen dat toch niet. Ook nu weer gewoon beeldvorming.
Over beeldvorming gesproken: volgens mij hebben de inwoners van ons land allemaal ieder nog € 1.000,- te goed van de heer Rutte. Waarom zouden we hem nu nog eens geloven?

Burgers beoordelen bestuurders en politici naar ik hoop ook in Nederland niet langer op hun woorden maar op hun daden.
In onze gemeente Westerveld doen bestuurders en gemeenteraad hun uiterste best alle heikele zaken uit het zicht van de burger te regisseren. Alle overige zaken trouwens ook.
“Onze “ gevestigde orde zit stevig op het pluche en gedraagt zich gelijk Clinton en haar medewerkers.
Ook in dat gezelschap is integriteit natuurlijk wel onderwerp van gesprek maar hun daden stroken niet met hun woorden: het is louter beeldvorming. Misleiding zo u wenst.
Daar is een spreekwoord voor: de kat in het donker knijpen. In de Verenigde Staten heeft men daar overigens weer een compleet ander beeld bij gekregen.

Ik breng in in herinnering dat er op enig moment aangifte is gedaan tegen het raadslid Jelle de Haas van de politieke groepering Gemeentebelangen Westerveld. Het procesverbaal kunt u hier lezen. De aangifte werd aan alle raadsleden toegezonden maar was voor geen enkel raadslid aanleiding er in het openbaar ook maar één woord aan vuil te maken.
De opinie van onze gekozen volksvertegenwoordigers wordt gegijzeld door één raadslid: Jelle de Haas. 
Vrijheid van meningsuiting? Jazeker, maar niet in het openbaar. Een farce dus.

Het laatste dat ik op dit moment aan u kwijt kan is het volgende:
Volgende week dinsdag is er om 19.00 uur een hoorzitting gepland door de commissie van advies voor bezwaarschriften. Bij ieder bezwaarschrift kan een bestuursorgaan zich verweren door het geven van een nadere motivatie het bezwaarschrift: het verweerschrift. Vervolgens krijgt de bezwaarmaker nog gelegenheid daarop te reageren. In dit geval moest dat vóór 7 januari gebeuren. Geheel volgens de bestuurlijke traditie in onze gemeente heb ik dus het verweerschrift in casu gedateerd op 7 november op de dag daarna via Tante Post ontvangen.
Een schriftelijke reactie op het verweerschrift is derhalve mogelijk opzettelijk onmogelijk gemaakt. En dat is winst toch! De Fair Play bokaal gaat naar …...........

Ten overvloede wordt in de uitnodiging nog vermeld, dat de commissie geen bindend advies uitbrengt en daarvan gemotiveerd door het bestuursorgaan mag worden afgeweken. Wat het motief ook zij: onze volksvertegenwoordigers volgen dat steeds blind op. Soms wordt er voor de tribune nog een vraag over gesteld maar dat is het dan ook. Men maakt er precies zoals aan de aangifte wegens fraude van Jelle de Haas geen woord aan vuil. Waarom zouden ze ook? Afspraak is afspraak toch?

Waarom maak ik er eigenlijk nog woorden aan vuil. Als u deze blog hebt gevolgd weet u toch hoe de bestuurlijke raadslidbeschermingscultuur in Westerveld er uit ziet?

Wordt vervolgd.




Geen opmerkingen: