StatCounter

vrijdag 28 februari 2014

Westerveld kiest …................

In deze verkiezingsstrijd is het ter linkerzijde van het politieke spectrum nu echt dringen geblazen.Van de 7 partijen die naar de gunst van de kiezers dingen zijn er maar liefst 5 die het predicaat “links” proberen te dragen. Allereerst als vanouds natuurlijk de PvdA. Daar is niks mis mee. Daarnaast ontstond DSSW uit een groep PvdA-stemmers die na een interne machtsstrijd “voor zichzelf” begon. Dan zijn er nog Progressief Westerveld met een GroenLinks-lijsttrekker en de nieuwkomer Sterk Westerveld met een aantal (voormalige) SP-leden op de kieslijst.
En tot slot: Gemeentebelangen Westerveld van het familiebedrijf De Haas/Wiarda die zoals inmiddels bekend mag worden verondersteld bijzonder proletarisch creatief met (fractie)budgetten zijn en vooral vindingrijk als het de eigen portemonnaie betreft. De schoorsteen moet roken nietwaar? Hierbij nogmaals een overzicht.

Ik las in de lokale media iets over de beleidsvoornemens van Haas en Wiarda c.s. aangaande de decentralisatie van zorg en welzijn zoals:
“Gemeentebelangen Westerveld zal er op toezien dat het recht op passende hulp op de juiste wijze wordt ingevuld en uitgevoerd.” Een soort van politieke welzijnspolitie dus.
De toekomstige raadsfractie van Gemeentebelangen wordt toezichthouder “waarbij de burger uiteindelijk zelf bepaalt of zijn hulp voor zijn situatie passend is”. In dit land bepaalt ook op dit beleidsterrein “de burger” zelf uiteindelijk niets. De rijksregelgeving is onverkort van toepassing. Als “de burger” het in dit land ergens niet mee eens is kan hij/zij bezwaar maken bij de uitvoeringsinstantie en desgewenst vervolgens de weg naar de bestuursrechter kiezen. Hetgeen door Gemeentebelangen wordt gesteld is dus pure volksverlakkerij alleen bedoeld om uw stem te winnen.

Voorts: “Gemeentebelangen zal niet toestaan dat..... “ .
Beste mensen, ook dit is pure onzin! Gemeentebelangen bepaalt helemaal niets tenzij men in Den Haag en de nieuwe raad de absolute meerderheid krijgt en dat zie ik niet gebeuren!  Zoals ik eerder uitlegde zijn deze kwesties een zaak voor de uitvoeringsinstantie, de burger, een bezwarencommissie en de bestuursrechter. En hoe denkt Gemeentebelangen de gevolgen van het “niet toestaan” gestalte te geven? Veel beloven, weinig geven doet een dwaas in vreugde leven.........

Ook orakelt Gemeentebelangen, dat het rijksbeleid de gemeente extra geld gaat kosten maar dat mag dan niet ten koste gaan van het gemeentelijk minimabeleid. Westerveld werd in het verleden juist op dit beleidsterrein door het Rijk pijnlijk op de vingers getikt. Mijn voorstel: laat De Haas dat sommetje eens op papier te zetten. U zult schrikken........ 
Overigens: De Haas is alleen goed met getallen omdat u zelf nauwelijks in staat zult zijn deze te verifiëren. Vertrouwen is goed maar controle is beter!
De openbaarheid van het Deloitte-rapport van bevindingen met betrekking tot de fractie-uitgaven van Gemeentebelangen moet ook nu nog via de Raad van State worden afgedwongen. Dat zegt iets over de betrouwbaarheid van lijsttrekker De Haas in het openbaar bestuur. Zijn beloften zijn slechts gebakken lucht.

Wordt vervolgd.