StatCounter

dinsdag 2 juli 2013

Waar gaat het ook weer over?

Sinds dit verzoek aan B&W van Westerveld is inmiddels bijna 3 jaar jaar verstreken en het uithoudingsvermogen van alle betrokkenen wordt nog steeds danig op de proef gesteld. En daaraan komt voorlopig ook nog geen einde.
Om nu weer helder in beeld te krijgen waarover het ook weer gaat heb ik het web-log opnieuw ge-update.

Ik voeg daarbij ter completering van het beeld de afschriften van de declaraties zoals die door de raadsleden Wiarda en De Haas werden ingediend zodat u een eigen beeld kunt vormen van het integriteitsbeleid van de gemeente Westerveld.

U kunt deze via de volgende links inzien:
Declaraties GB 1e kwartaal 2009
Declaraties GB 2e kwartaal 2009
Declaraties GB 3e kwartaal 2009
Declaraties GB 4e kwartaal 2009
Declaraties GB nov.+ dec.   2009
Declaraties GB okt.              2009
Declaraties GB overig         2009

De samenvatting en de toelichting zijn vanzelfsprekend ook nog steeds beschikbaar.

Het is al weer bijna twee jaar geleden dat de raadsleden Jelle de Haas en Inge Wiarda door het bestuur van de kiesvereniging Gemeentebelangen werden geschorst wegens machtsmisbruik.

Sindsdien vullen De Haas en Wiarda ongegeneerd hun zakken: ze verschijnen  op raadsvergaderingen als het hen past maar nemen nauwelijks deel aan het politieke debat.
De Haas etaleert zijn bestuurlijke kwaliteiten door vooral procedurele oprispingen voort te brengen en zijn collega-raadsleden en de leden van het college van B&W op docerende toon met zijn kennis te verblijden.  Niet dat dit effect heeft maar toch. De eerste politieke uitspraak van Inge Wiarda in de afgelopen twee jaar moet nog worden genoteerd. Ze beperkt zich tot gemaakt glimlachen. En laten we wel zijn: ze heeft er alle reden toe.

Eerst haar zakken vullen via de fractiekas van Gemeentebelangen en vervolgens standvastig haar visie daarop blijven uitdragen. Toen de huisaccountantant van de gemeente het met deze visie niet eens bleek en haar de mogelijkheid tot graaien door het presidium werd ontnomen lag de oplossing voor de hand: niks meer doen en alleen de raadswedde incasseren.

Overigens: de bestuursrechter heeft gemeld getuige deze brief nog niet aan een uitspraak in het geding over het WOZ-verzoek inzake het onderzoeksrapport van Deloitte toe te zijn.
Alle goede dingen komen langzaam.

Wordt vervolgd