StatCounter

dinsdag 16 april 2013

Mijn naam is Haas....................

In mijn voorgaand blogje vermeldde ik het beroep dat ik op de rechtbank deed om het onderzoeksrapport van Deloitte DFS naar de frauduleuze handelingen van de raadsleden Jelle de Haas en Inge Wiarda in zijn geheel openbaar te maken.
Hierbij kwam uiteindelijk de bijlage bij het Deloitte-rapport in beeld die ons gemeentebestuur graag opzettelijk uit de openbaarheid wilden houden. Als men een dergelijk rapport kopieert “vergeet” men toch de bijlage niet?

Hierbij de inhoud van de bijlage.
Algemene strekking: de raadsleden Jelle de Haas en Inge Wiarda hebben wel degelijk de kluit belazerd. Waarom anders de aanbevelingen genoemd zoals thans openbaar zijn geworden?

Door de belangenverstrengeling was mevrouw Wiarda in staat de bijdrage fractieondersteuning ook aan te wenden als bijdrage aan verkiezingscampagnes. Gemeentebelangen destijds was na jaren in de gemeenteraad de enige politieke groepering die geen duidelijk onderscheid kom maken tussen de uitoefening van het raadslidmaatschap en het functioneren als politieke partij. Een onvoorstelbare prestatie! Maar: wie appelen vaart …....................

Dan nog artikel 99 van deGemeentewet. Mevrouw Wiarda bracht maandelijks haar “administratiekosten” voor de website ten laste van het fractiebudget.

Het derde punt van de bijlage gaat in op de controle van de bijdrage fractieondersteuning.
Maar als een accountant eerst voorgaande aanbevelingen op papier zet is de conclusie gerechtvaardigd dat deze controle op voorgaande aspecten kennelijk intern nooit aanleiding heeft gegeven tot opmerkingen. En dat is ook te begrijpen: welke ambtenaar gaat in de slag met een raadslid over een door hem of haar ingediende declaratie?

Overigens: wat is er in concreto van de aanbevelingen terechtgekomen?

Sterker nog: welke ambtenaar gaat met de burgemeester of een wethouder in de slag over een door hen ingediende en door hen goedgekeurde declaratie? De slager keurt in dat opzicht ook thans nog zijn eigen vlees.......

Wordt vervolgd.