StatCounter

zondag 10 maart 2013

De rechter

Als burgers ondanks ettelijke pogingen geen overeenstemming met de overheid kunnen bereiken is er altijd nog de bestuursrechter die in dergelijke kwesties een onafhankelijk oordeel kan en moet vellen. Zo ook in dit geval: er blijft een verschil van mening over de toepassing van de wettelijke voorschriften inzake het openbaar maken van een aantal bestuursdocumenten en dus heb ik de rechtbank gevraagd zich over deze kwestie te buigen.

Begin dit jaar kon ik u melden dat ons gemeentelijke bestuur bij de rechtbank in Assen een verweerschrift had ingediend tegen het beroep dat ik aantekende tegen het besluit van onze bestuurderen het rapport van bevindingen van Deloitte FDS terzake het onderzoek naar de declaratie van de fractiekosten van Gemeentebelangen over 2009 niet volledig openbaar te maken.

Het voorgaande houdt verband met de omstandigheid dat het nog in 2006 koninklijk gedecoreerde raadslid J.IJ.P. de Haas ondanks zijn langjarige verdiensten niet wist of kon weten ( vragen was gelet op de langjarige ervaring in het openbaar bestuur immers overbodig) dat hij de declaratieregels met voeten trad en als fractievoorzitter zijn partner het raadslid I.Wiarda in de gelegenheid stelde ter beider voordeel hetzelfde te doen.
Iedere kruik gaat evenwel net zo lang te water tot zij barst.

Onlangs ontving ik deze uitnodiging van de rechtbank.
Ook u bent van harte uitgenodigd.

Wordt vervolgd.