StatCounter

zondag 5 januari 2014

Budgetfraude raadsleden Westerveld

Op dinsdagavond 21 januari 2014 om 19.30 uur houdt de commissie van advies voor bezwaarschriften van de gemeente Westerveld een hoorzitting. Nu gebeurt dat wel vaker maar deze hoorzitting betreft een langlopende kwestie: de declaratiefraude door de raadsleden Jelle de Haas en Inge Wiarda die in het verleden aan het licht werd gebracht.

De hoorzitting betreft het voor zover ik kan zien opnieuw niet voldoen door de gemeenteraad aan de regels van de Wet Openbaarheid van Bestuur en betreft mijn verzoek om afschriften van:
  • alle documenten over het besluitvormingsproces inzake de fractieuitgaven van Gemeentebelangen in 2009 met inbegrip van de administratieve gegevens en de factuur;
  • de factuur van Benthem Gratama Advocaten voor het optreden van de gemachtigde van de gemeenteraad mr. drs. R.S. Wertheim;
  • alle agenda's en verslagen met inbegrip van alle daarbij behorende (digitale) documenten van het presidium van de gemeenteraad van Westerveld over het jaar 2012.
De procedure opent de mogelijkheid wanneer opnieuw geen openheid over de gang van zaken wordt gegeven het geschil aan de bestuursrechter voor te leggen.

Doordat de manipulatie van de raadsleden De Haas en Wiarda die kosten van de kiesvereniging Gemeentebelangen en “eigen onkosten” ten laste brachten van het fractiebudget door hun raadscollega's met de mantel der liefde werden bedekt is het correct de aanleiding van deze berichtenreeks nog eens voor het voetlicht te halen.
Temeer, omdat de aandacht in de loop der tijd enigszins van handelwijze van de raadsleden De Haas en Wiarda lijkt te zijn verschoven naar hun beschermers: de gemeenteraad.
Ik deed zulks eerder. Op 2 juli 2013 en als u het archief van deze berichtenreeks in duikt komt u het als vanzelf tegen. Met alle achterliggende documentatie.
Gemakshalve doe ik u hierbij nog even de samenvatting en de toelichting daarbij toekomen.

Wordt vervolgd.