StatCounter

vrijdag 13 september 2013

Hoger beroep

Helaas moet ik u berichten dat de gemeenteraad van Westerveld in weerwil van het vonnis van de rechtbank in Assen blijft weigeren volledig openheid van zaken te geven in de resultaten van het onderzoek van Deloitte naar de declaratiefraude van de raadsleden Jelle de Haas en Inge Wiarda. Ook thans nog wordt voor zover ik kan zien beide raadsleden in de sfeer van "we vergeven hen want ze wisten niet wat ze deden" een collegiale beschermende hand boven het hoofd gehouden. 

Het voorgaande blijkt ook uit de gang van zaken tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad. Daar kwam een voorstel aan de orde om uitvoering te geven aan het vonnis van de rechtbank. Het raadsvoorstel werd echter niet openbaar gemaakt maar was ter inzage bij de griffier gelegd zonder dat deze gang van zaken overigens in strijd met artikel 19 van de Gemeentewet in een openbare publicatie bekend was gemaakt. Pure manipulatie dus. Over behoorlijk openbaar bestuur zal ik het nu niet hebben.

Onlangs ontving ik deze mededeling van de Raad van State.
Als in ogenschouw wordt genomen dat een hoger beroep binnen een termijn van 6 weken na de de uitspraak van de rechtbank moet zijn ingediend zou de gemeenteraad dus voor 20 augustus j.l. tot het indienen daarvan moeten hebben besloten. Alleen: de raad is na 2 juli 2013 niet meer in een openbare vergadering bijeen geweest.…........  
Omdat het zeker van belang is te weten hoe dergelijke raadsbesluiten tot stand komen heb ik de raad via een WOB-procedure alsnog om een terzake rechtsgeldig raadsbesluit gevraagd.

Tot nu toe heb ik gemeend u de volledige uitspraak van de rechtbank in Assen te kunnen onthouden omdat ik van oordeel was dat de fraudekwestie van De Haas en Wiarda na de uitspraak van de rechtbank waarbij de gemeenteraad in het ongelijk werd gesteld een einde zou krijgen.
Nu dit door het instellen van een hoger beroep niet het geval blijkt doe ik u allen hierbij het volledige vonnis van de rechtbank toekomen zodat u daarvan persoonlijk kennis kunt nemen.

Wordt vervolgd