StatCounter

woensdag 23 april 2014

Even bijpraten.......

In mijn berichtje van 24 maart j.l. beschreef ik de gang van zaken dit op de klacht die ik op 28 januari 2013 aan de gemeenteraad deed toekomen.

De raad besloot achter gesloten deuren mijn klacht niet te behandelen en deed daarvan op 30 mei 2013 mededeling

Na een procedure op grond van de Wet openbaarheid van bestuur bleek op 28 januari 2014 dat er geen rechtsgeldig raadsbesluit voorhanden was. Vertrouwen in de gemeenteraad van Westerveld is op zijn minst misplaatst. Over een betrouwbare overheid wil ik het nu maar even niet hebben. De procedures die in mijn vorige berichtje zijn vermeld lopen nog.

Zoals eerder gesteld kunnen burgers als de overheid te laat of geen besluit neemt via de rechter een besluit afdwingen.
Onlangs ontving ik van de rechtbank Noord-Nederland dit ontvangstbericht van het beroep dat dezerzijds is ingesteld wegens het uitblijven van een besluit. De rechtbank is onder meer gevraagd de gemeenteraad van Westerveld op te dragen alsnog een besluit op te nemen. De advocaat van de gemeente kan dus weer aan de bak om te verhinderen dat in herhaling van zetten wordt getreden.

Voor alle duidelijkheid: het betreft in deze het uitblijven van een openbaar rechtsgeldig besluit op de klacht die ik op 28 januari 2013 bij de gemeenteraad indiende.

Kennelijk is nog steeds niet tot de raadsleden doorgedrongen, dat het ingezette ontmoedigingsbeleid met een financieel open eind op kosten van de belastingbetaler in Westerveld nog wel even vooruit kan. De positie van Jelle de Haas in de raad is de moeite, de tijd en de kosten kennelijk dubbel en dwars waard.
Inge Wiarda bestiert thans het fractiesecretariaat van Gemeentebelangen. Dat is met twee fractieleden in de gemeenteraad ook echt dringend en dwingend noodzakelijk. “De fractie kan echt niet zonder.” Het lijkt heel wat maar niets is wat het lijkt........................

Wordt vervolgd.