StatCounter

donderdag 28 februari 2013

List en bedrog .......


Trouwe volgers weten dat ik het college van B&W van Westerveld opnieuw heb gevraagd aangifte van fraude tegen de “volksvertegenwoordigers” en partner-fractie Jelle de Haas en Inge Wiarda te doen. Zoals verwacht wees het college mijn verzoek af. De inhoud van het besluit kunt u hier lezen.

Het leest een beetje als:
“U begrijpt het niet. U weet toch dat we geen aangifte wegens fraude gaan doen? De burgemeester heeft zelf het naar zijn oordeel nodige onderzoek gedaan en al op 1 maart 2011 in de raadsvergadering gezegd dat hij geen aangifte van een ambtsmisdrijf zou doen. En de raad stribbelde niet tegen en dus is uw verzoek door de raad behandeld. De Haas en Wiarda liepen weliswaar op eigen initiatief al dan niet schuldbewust de raadszaal uit maar dat was echt een demonstratie van een integer momentje.”

Vergeten wordt gemakshalve, dat de raad destijds in meerderheid vaststelde op dat moment geen behoefte te hebben aan een nader onderzoek en te kennen gaf de rapportage van Deloitte af te wachten. En dat rapport kreeg zoals u weet het stempel “geheim”. En dus kon de raad geen besluit nemen. We zijn inmiddels 2 jaar verder. Een doofpotconstructie in optima forma! Is het een wonder dat "de politieke elite" wordt gewantrouwd? 

Er wordt dus een voorstelling van zaken gegeven die bezijden de waarheid is.
Dommigheid of opzet?

Omdat in bestuurlijk opzicht in Westerveld de struisvogelmethode nog steeds opgeld doet zit er niets anders op dan over de gang van zaken een klaagschrift samen te stellen en externe toezichthouders van de gang van zaken op de hoogte te stellen.

Wordt vervolgd.