StatCounter

donderdag 4 oktober 2012

Nomaals fractiedeclaraties

Het informele politieke communicatiecircuit bloeit als nooit tevoren. Niet alleen over zaken van algemeen belang maar ook over het persoonlijk belang van de individuele leden van de gemeenteraad in Westerveld.

Uit de ingekomen reacties op mijn vorige blog komt de vraag bovendrijven naar het hoe en waarom van het besluit van de gemeenteraad de declaraties over 2011 van Gemeentebelangen buiten de besluitvorming te laten.

Het enige wat uit het raadsvoorstel blijkt is, dat de uitkomsten van het onderzoek van de huisaccountant naar de rechtmatigheid van de uitgaven ten laste van de fractiebudgetten met het presidium is besproken.
Uit het indienen van het raadsvoorstel door het presidium moeten worden geconcludeerd dat de meerderheid van de fractievoorzitters het met de inhoud daarvan eens was.  

Normaal te doen gebruikelijk worden alle raadsvoorstellen in de fracties vanzelfsprekend voorbesproken. De draai van de raadsleden om op voorstel van de voorzitter  in de besluitvorming een uitzondering te maken ten aanzien van het fractiebudget van Gemeentebelangen is dus letterlijk en figuurlijk uitzonderlijk.

Omdat openbaar bestuur in het openbaar zou moeten dienen te geschieden en toch nog enige mate van transparantie over dit onderwerp te verkrijgen heb ik de gemeenteraad gevraagd op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur de declaraties van Gemeentebelangen over 2011 en de achterliggende documenten openbaar te maken.

Ik houd u op de hoogte.

Wordt vervolgd.