StatCounter

dinsdag 11 februari 2014

Gemeentebelangen Westerveld NU.....

Een ezel stoot zich in het gemeen niet tweemaal aan dezelfde steen. 
De kiesvereniging Gemeentebelangen Westerveld doet dat wel.

Belangenverstrengeling zorgde er in het verleden voor, dat Gemeentebelangen een failliete boedel werd. Een onoplosbaar meningsverschil tussen het verenigingsbestuur en fractievoorzitter De Haas deed de laatste het hazenpad kiezen. Hij kon overigens wel zelf kiezen: de kogel of de strop. Eigenbelang deed daarna de rest. Maar zoals Bredero al zei: het kan verkeren.

De kiesvereniging is weer helemaal terug alsof er niets is gebeurd. Dat is natuurlijk niet de werkelijkheid, maar dat is iets waaraan men liever niet wordt herinnerd. Een beetje struisvogelig dus. Fractie De Haas wordt simpelweg fractie Gemeentebelangen.  Lijsttrekker De Haas doet al heel lang alsof zijn neus bloedt. Een angsthaas dus. Onder diens verantwoordelijkheid vond in het verleden de graaierij uit het fractiekas van Gemeentebelangen plaats. Maar voor publieke verantwoording daarover is tot nu toe geen plaats geweest. Het Deloitte-rapport komt op 10 april a.s. bij de Raad van State aan de orde. We zullen zien.........

En vanzelfsprekend pronken er als vanouds familieleden en kennissen op de kandidatenlijst. Moeder overste Inge Wiarda heeft het volgens de media wel gehad met de politiek. Dat is geen verlies want ze deed gedurende de afgelopen raadsperiode nauwelijks haar mond open. Ze wordt (ook weer betaald?) fractiemedewerkster en gaat de website van de kiesvereniging onderhouden. Ik ben benieuwd of ze ook nu nog het lef nog heeft "administratiekosten" ten laste van de fractiekas van Gemeentebelangen te declareren. Ik denk het niet.
Maar Wiarda ( op 9) staat met haar dochter (op 19) en schoonzoon (op 13) staan natuurlijk wel op de kandidatenlijst. En zo is het familiebedrijfje Gemeentebelangen weer bijna compleet. Op oud-voorzitter Tini Sanders na. Merkwaardig toch dat deze potentaat niet is gevraagd opnieuw voorzitter te worden. Terwijl in het verleden De Haas en Sanders toch vier handen op één buik waren.

Als fractievoorzitter en lijsttrekker met vele jaren ervaring kan De Haas het natuurlijk bij lange na niet alleen af. En dus (voor de beeldvorming): een steunfractie van meer dan 10 personen compleet met “secretaresse” Inge Wiarda. Want het zal wel een grote fractie worden.....
Ik zag ook dat de "dynamische strategische visie" 2010 (!) - 2030 van Gemeentebelangen, die een aantal jaren geleden ook al werd gepresenteerd,  is afgestoft en opnieuw als oude wijn in een nieuwe zak in de roulatie is gebracht. Want daar gaat het om nietwaar: er moet een visie zijn. De uitvoering is minder belangrijk want eenmaal in de raad kan men aan de kiezer natuurlijk gewoon lak hebben. Een raadslid stemt steeds zonder de last van verkiezingsbeloften. Een steunfractie is dus feitelijk gewoon volksverlakkerij. Het geeft de deelnemers het gevoel dat ze iets te vertellen hebben. Dat is ook zo maar daarna houdt het bij Gemeentebelangen gewoon op. De Haas is de baas.
De moraal: als je haar maar goed zit komt alles in orde. Niets aan de hand mensen, doorlopen.

Ik heb nog een verzoek: zorg dat De Haas geen wethouder wordt want een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Vossen en hazen liggen elkaar niet. Om over een wolf in schaapskleren maar te zwijgen.
Een advies: als u toch Gemeentebelangen stemt kies dan nummer 2 van de lijst: Jannie Mones uit Havelte wiens integriteit niet ter discussie staat!

Wordt vervolgd.