StatCounter

zaterdag 3 mei 2014

Krielkipfokkerij......

Deze week ontving ik desgevraagd de agenda's, de verslagen en de achterliggende E-mailberichten van de vergaderingen van het presidium van de gemeenteraad over 2013. Het was een in algemene zin beschouwd nietszeggend dik pak papier. Toch valt er nog wel iets te melden.

Dit verslag is zoals gewoonlijk weer voor 90% gezwart maar geeft onder punt 6. toch enig zicht op de gang van zaken. Uit het verslag van de vergadering van 18 maart 2013 blijkt, dat gesproken is over de rechtbankzitting die 8 april 2013 heeft plaatsgevonden. Kennelijk zijn de fractievoorzitters niet helemaal tevreden met de afhandeling van WOB-verzoeken dezerzijds. Het zwarten sec zal overigens het aantal WOB-verzoeken alleen maar bevorderen. 

Dit verslag geeft onder 6. aan, dat niet de fractievoorzitters de regie voeren, maar de voorzitter en de griffier het standpunt van de gemeente bepalen.

Ook het verslag van de vergadering van 23 april 2013 bevat bij 3. een doorkijkje over de declaraties ten laste van het fractiebudget. Kennelijk was ondanks het Deloitte-rapport over de fraude van “voorzitter” De Haas van de tweepersoonsfractie van fractie Gemeentebelangen nog steeds niet duidelijk wat er nu wel en wat niet mag worden gedeclareerd. Opmerkelijk! Zijn de fractievoorzitters dan nu nog niet doordrongen van de feiten? Of is het: Eigen Belang Eerst en de rest zien we wel? Ook de opmerking, dat campagnekosten niet uit de fractievergoeding mogen worden betaald is veelzeggend. Kennelijk is dit in het verleden wel gebeurd en met de mantel der liefde bedekt omdat betrokkenen (De Haas en Wiarda) onkenden te weten dat dit partijkosten zijn. En kennelijk weten ze het nu nog niet! Dom, dom, dom.
Uit het overzicht van de vergoeding van kosten blijkt, dat printerinkt en papier wel uit het fractiebudget mogen worden vergoed. Dit maakt wederom de weg vrij voor “fractienieuwsbrieven” zoals in het verleden door Gemeentebelangen werden rondgestuurd.
Hier een voorbeeld en als u niet weet waar het over gaat: compleet met toelichting.
Best mensen denk nu niet: waar gaat dit over. De tweepersoons GB-fractie heeft dit hard nodig om een bijdrage aan “de dag van de democratie” te kunnen leveren!

Overigens blijkt er een heus dossier Vogelzang te bestaan en de gemoederen bezig te houden! De hoorzitting van de Raad van State over het openbaar maken van het frauderapport van Deloitte vond overigens plaats op 10 april j.l.
De Raad bezint zich........................

Wordt vervolgd