StatCounter

vrijdag 7 februari 2014

Het mag wat kosten .......................

Zoals u weet ben ik nog steeds doende de feiten met betrekking tot de graaierij van de raadsleden Jelle de Haas en Ingrid Wiarda uit het fractiebudget van Gemeentebelangen boven tafel te krijgen. En daar behoren ook de activiteiten bij die door de gemeenteraad en de voorzitter daarvan zijn ontplooid om de feiten onder de tafel te houden.

Deze week ontstond er in de media een discussie over de kosten van de afdoening van WOB-verzoeken. Hierbij werd prominent naar ondergetekende gewezen want – althans volgens de fractievoorzitter van de VVD – “hij doet niets dat niet strookt met de wettelijke voorschriften maar het mag natuurlijk niet te duur worden.” De raadsvoorzitter zei iets onduidelijks over "algemeen belang". En wie maakt uit wat "het algemeen belang" is? Volgens de website van de PvdA de gemeenteraad.

De uitspraak van Moes is geen uitspraak van een politicus maar een uitspraak van een boekhouder. De VVD is de grootste fractie in de Westerveldse raad en heeft dus de meeste invloed.
En wat die kosten betreft: de VVD-er zei er natuurlijk niet bij, dat hij zelf mede de oorzaak van de kostenpost is. Het is dus niet alleen een kwestie van boekhouden maar ook van manipulatie.

Ik doe u hierbij een besluit op een WOB-verzoek toekomen waaruit nogmaals blijkt, dat de inwoners van deze gemeente gewoon dom worden gehouden onder het motto: alles weten maakt u niet gelukkig en brengt ons als raadsleden in de problemen.

Moes stelde in een interview, dat er sprake is geweest van ongeveer 50 uur externe inhuur (lees juridisch advies). Op de tweede bladzijde van het besluit wordt duidelijk, dat de raad van Westerveld besluiten nam op basis van een handgeschreven briefje “dat zoek raakt”.
Hij is lijsttrekker voor de VVD bij de komende raadsverkiezingen. Dat weet u wat u kunt verwachten. In ieder geval geen duidelijkheid.

Het mag wat kosten, ook de volgende raadsperiode met dank aan de raadsleden De Haas en Wiarda.

Wordt vervolgt.