StatCounter

woensdag 6 april 2011

Raadsvergadering 5 april 2011

Het was in velerlei opzicht een gedenkwaardige vergadering.
Raadsbreed werd gesproken over de resultaten van het BING-onderzoek, terwijl in feite de uitkomst van het debat daarover al vaststond nog voordat de voorzitter de vergadering had geopend.

Het was voor het eerst, dat in het openbaar raadsbreed werd uitgesproken en besloten, dat integer handelen een hoofdvoorwaarde is voor de geloofwaardigheid van en het vertrouwen in een gemeenteraadslid. Ook werd besloten, dat bij niet integer handelen door een individueel raadslid, dit door de overige leden van de raad niet kan worden geaccepteerd. Deze motie mag historisch worden genoemd en werd met de grootst mogelijke meerderheid aangenomen.

De motie was medeondertekend door de voorzitter van de fractie van Gemeentebelangen.
Zoals ook bij de betrokkene bij het BING-rapport vrees ik, dat bij de raadsleden De Haas en Wiarda van deze fractie van enige zelfreflectie nauwelijks sprake is.

De voorzitter van de VVD-fractie in de Westerveldse raad liet weten, dat “niet integer handelen bewust of onbewust een doodzonde is voor iemand werkzaam bij de overheid”.

Ik wijs u nog even op de inhoud onderaan bladzijde 2 van deze brief aan alle raadsleden.
Deze schrijver daarvan laat ten aanzien van het handelen van de penningmeester van Gemeentebelangen, die nota bene kennelijk ook de fractiekas bestierde (over de schijn van belangenverstrengeling gesproken) en de overtreding van de Gemeentewet het oordeel aan de raad zelf over.

Wanneer de raadsleden van Westerveld handelen op de wijze zoals zij dit tijdens deze raadsvergadering in deze motie hebben vastgelegd, staat ook de uitkomst van het debat over het rapport van Deloitte Bijzonder Onderzoek en Integriteitsadvies eveneens tevoren vast.

Wordt vervolgd.