StatCounter

maandag 24 maart 2014

Klachtbehandeling door de gemeenteraad van Westerveld

Nadat alle burgers van Westerveld in de gelegenheid zijn geweest hun politieke voorkeur kenbaar hebben gemaakt kan onze gemeenteraad in aangepaste vorm weer voortvarend aan de slag.

Het mag dan zo zijn dat Jelle de Haas opnieuw een zetel in de raad kan innemen maar dat betekent geenszins dat de lopende procedures ten gevolge van het met de mantel der liefde bedekken van zijn misstappen in het verleden door het college van B&W en zijn collega-raadsleden worden gestaakt. Ze gaan vanzelfsprekend gewoon door......

En één van de zaken die nu als eerste op de rol komt is de behandeling van de klacht die ik op 28 januari 2013 de raad deed toekomen. De raad besloot mijn klacht getuige deze brief uiteindelijk niet in behandeling te nemen.

Omdat voor zover mij bekend de gemeenteraad geen rechtsgeldig besluit in het openbaar had genomen besloot ik te trachten via de Wet Openbaarheid van Bestuur helderheid te verkrijgen. Deze openheid werd vanzelfsprekend geweigerd en dus werd tegen deze weigering bezwaar aangetekend. Uiteindelijk besloot de raad mijn bezwaar ongegrond te verklaren om de simpele reden dat er geen raadsbesluit was en dus ook niet kan worden verstrekt.

Het voorgaande brengt met zich mee, dat mijn klacht van 28 januari 2013 dus nog steeds niet is behandeld omdat de raad daarover formeel geen besluit heeft genomen: er is geen rechtsgeldig besluit.
En dus stelde ik onze gemeenteraad op 28 januari 2014 alsnog in de gelegenheid over de kwestie een besluit te nemen door de raad in gebreke te stellen. De beslistermijn daarna is twee weken. Maar ook toen heeft de gemeenteraad zich niet van zijn beste kant laten zien: er is op de klacht van thans meer dan een jaar geleden nog steeds geen besluit genomen.

En dus moet er binnenkort een beroep worden gedaan op de rechtbank Noord-Nederland om via een gerechtelijke procedure een besluit over de klacht af te dwingen.

De kwestie van de graaierij van “fractievoorzitter” Jelle de Haas en niet te vergeten Inge Wiarda in het verleden uit het fractiebudget van Gemeentebelangen mag een paar centen kosten.

Wordt vervolgt.