StatCounter

zondag 16 maart 2014

Gemeentebelangen Westerveld: volksverlakkerij............

De week ontving ik verkiezingsfolders van de kiesverenigingen in onze gemeente.
Eén daarvan had mijn bijzondere belangstelling: het “verkiezingsprogramma” van Gemeentebelangen Westerveld en ik weet het nu zeker:

Gemeentebelangen Westerveld bestaat niet meer!

Het is gewoon fractie De Haas maar onder een andere vlag. En die vlag dekt de lading niet.
De lading bestaat gewoon uit het familiebedrijf De Haas & Wiarda.
Het niveau daarvan wordt duidelijk als u de inhoud van het “programma” eens kritisch beschouwd: wollig, nietszeggend, weinig concreet en daardoor toch duidelijk.
Zie bijvoorbeeld het colofon op blz 12: "de inhoud kwam tot stand met de fractie en het Bestuur (met een hoofdletter) van Gemeentebelangen". Als u weet dat pas op 1 februari 2014 fractie De Haas zichzelf omdoopte tot Gemeentebelangen dat weet u dat de leden van Gemeentebelangen bij de totstandkoming van het program geen partij zijn geweest. Ik sluit niet uit dat het geschrift nog in de PC van De Haas en/of Wiarda aanwezig was en dat het toenmalige bestuur van Gemeentebelangen noodgedwongen een beroep op beiden heeft gedaan.
Het verkiezingsprogramma is dus letterlijk gewoon het program van De Haas en Wiarda.

En laat u niet van de wijs brengen door het nietszeggend wollig taalgebruik.
“Voor de burgers, Door de burgers en Samen met de burgers” is je reinste onzin en geeft de indruk dat bij Gemeentebelangen burgers iets te vertellen zouden kunnen hebben. Dat is niet zo: men geeft door te stemmen De Haas mandaat om zonder last te doen wat hij wil doen en dat is zijn eigen portemonnaie spekken. En als je hem een beetje boos maakt wordt de fractie Gemeentebelangen gewoon weer fractie De Haas om de centjes zeker te stellen. Vraag maar aan Wiarda. Zo eenvoudig is dat....

Uit het verslag van het presidium van 18 maart 2010 over de collegeonderhandelingen:
"Foreman stelt, dat de VVD nog steeds met verkennende gesprekken bezig is met DSSW en PW. De heer De Haas vindt het jammer dat deze mededeling nu plenair gedaan wordt zonder dat hierover bilateraal contact is gweest."

De Haas is niets meer en niets minder dan een ordinaire baantjesjager die 4 jaar geleden tijdens de collegeonderhandelingen door de VVD nagenoeg direct de deur werd gewezen.

Wordt vervolgd.