StatCounter

donderdag 30 maart 2017

V e r k i e z i n g e n .................

Ook u heeft vanzelfsprekend de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in onze gemeente gevolgd. Mocht u het zich niet meer voor de geest kunnen halen: 
hier is de uitslag.

De kiezers die hun stem op de politieke partijen hebben uitgebracht die op dit moment niet in de gemeenteraad van Westerveld vertegenwoordigd zijn kunnen bij de gemeenteraads- verkiezingen in maart 2018 op herhaling.
Naar lokale politieke partijen zoals Gemeentebelangen Westerveld zult u vergeefs zoeken.
Dat is maar beter ook. Van enige controle en openheid op de gang van zaken bij lokale politieke partijen is geen sprake. Veel mooie woorden en vage beloften geven voeding aan het spreekwoord: veel beloven weinig geven doet een dwaas in vreugde leven.

Landelijke politieke partijen hebben een duidelijk politiek profiel. Ze zijn helder in hun doelstellingen. Lokale splinterpartijen zoals Gemeentebelangen, Sterk Westerveld en DSSW zijn afsplitsingen van ontevreden kiezers in die in het verleden PvdA stemden. Wat hebben zij de Westerveldse kiezers te bieden? Weinig, want de feitelijke macht wordt aan het Binnenhof uitgeoefend.
En dat niet iedereen getuige het grote aantal politieke partijen op de landelijke stembiljet het met elkaar eens is, is ook helder.
Vertaald naar de Westerveldse situatie heeft Progressief Westerveld (D66 + GroenLinks) een uitstekende uitslag weten te bewerkstelligen. De PvdA en de splinters daarvan deden het wat minder.
Nieuw in de gemeenteraad zouden zijn: de SP en de PVV.
Als deze partijen zouden besluiten aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018 deel te nemen zou dat ter linker en ter rechter zijde van het politieke spectrum de broodnodige duidelijkheid scheppen. 
Immers: partijen als Gemeentebelangen, DSSW en Sterk Westerveld zijn vlees noch vis.

Ik heb horen fluisteren dat de PVV gelet op het aantal stemmen dat op deze partij in onze gemeente is uitgebracht overweegt aan de verkiezingen mee te doen. Stemde u PVV?
Stuur dan een berichtje naar pvvwesterveld@gmail.nl. 
Uw berichtje komt zeker op de juiste plaats terecht en wie weet bent u in 2018 gemeenteraadslid in Westerveld.

Wordt vervolgd.