StatCounter

zondag 29 mei 2016

Gemeenteraad Westerveld: terug naar het verleden.......................


Er zijn tegenwoordig weinig mensen meer die geen kennis dragen van de moderne communicatie. Er worden druk via de digitale snelweg berichten uitgewisseld.
Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Facebook, Twitter en Instagram zijn daarvan voorbeelden. We moeten met onze tijd mee!

Zo niet de gemeente Westerveld: die draait als het haar uitkomt gewoon de klok terug!
Vanzelfsprekend heeft u mijn vorige bijdrage gelezen waarin op stupide wijze werd gereageerd op mijn WOB-verzoek over het aantal belastingcenten dat de persoonsbescherming van het Gemeentebelangen-graai-raadslid Jelle de Haas en zijn bijslaap heeft gekost.

Vanzelfsprekend maakte ik tegen het WOB-besluit van de raadsvoorzitter bezwaar. Het verweerschrift van de gemeenteraad tegen mijn argumenten ontving ik een dag nadat de reactietermijn was verstreken. Over fair play wil ik het nu niet hebben. Wel over de afstand tussen burger en politiek. Maar nu niet.

Kern van het betoog in het verweerschrift was: u heeft uw stukken via E-mail naar ons gestuurd en die weg hebben we niet opengesteld. En dus is mijn bezwaar op louter formele gronden nagenoeg kansloos. Het gemeentelijk beleid luidt echter thans als volgt: voor WOB-verzoeken is de digitale weg gesloten maar de ontvangstbevestiging van een WOB-verzoek komt gewoon via E-mail in uw inbox. Het kan verkeren. Maar er komt een herkansing.

Waar het om gaat is artikel 2:15 van de Algemene wet bestuursrecht: een bestuursorgaan moet de digitale snelweg openstellen voor berichten tussen burger en bestuursorgaan. Als dat niet is gebeurd kan de overheid naar willekeur uw documenten al dan niet accepteren. Weest ook u bij deze gewaarschuwd. Artikel 2:15 biedt weliswaar de mogelijkheid het verzuim te repareren maar daarvan werd in mijn geval geen gebruik gemaakt.
Over fair play gesproken...............

Daarnaast zijn onze vroede vaderen ook bijzonder kortzichtig en dus dom.
Er is een aanpassing van de regels in de maak om elektronisch bestuurlijk verkeer volgens art. 2:15 Awb aan technologische en maatschappelijke ontwikkelingen aan te passen op grond waarvan burgers en bedrijven het recht krijgen om elektronisch berichten aan de overheid te sturen: de wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer.

De huidige manipulatie rond art. 2:15 Awb behoort dan godzijdank tot het verleden.

Wordt vervolgd.