StatCounter

woensdag 26 september 2012

Terugvorderen......

Gisteravond is de raadsvergadering gehouden waarin de raad onder meer de verantwoording van de fractiebudgetten over 2011 behandelde.
Het agendapunt was als A-onderwerp opgevoerd hetgeen inhoudt, dat geen van de fracties daarover het woord wenst. Het was dus wat de volksmond “een hamerstuk” heet.

De enige “fractie” in de raad die over dit onderwerp uiteindelijk wel iets op te merken had bleek de raadsvoorzitter zelf.
Hij stelde staande de vergadering voor het raadsbesluit zodanig aan te passen, dat tot goedkeuring van de besteding van de fractiebudgetten 2011 en vaststelling van de budgetten voor 2012 werd besloten met uitzondering van die van de fractie van Gemeentebelangen.

Alle raadslieden gingen ondanks de bijgevoegde accountsverklaring van Deloitte stilzwijgend accoord. Ook de partner-fractie Jelle de Haas en Inge Wiarda. Voor mevrouw Wiarda is dat overigens niets nieuws: haar inbreng in raadsdebatten is tot nu toe te verwaarlozen. Haar inbreng vindt voornamelijk buiten de raadsvergaderingen plaats in het lobby-circuit.

Kennelijk wist een ieder waar de schoen wrong en dus wenste niemand daarover in het openbaar zijn of haar mening te geven.
Ik sprak u eerder over de achterkamer van de gemeenteraad in onze gemeente en dit was kennelijk een onderwerp dat in een eerder stadium tot ongenoegen van de raadsleden Jelle de Haas en Inge Wiarda daar al was afgekaart. Wie anders van de raadsleden zou zich mogelijk kunnen interesseren voor het Gemeentebelangen-budget? Inderdaad: alleen degenen die zich – een accountantsverklaring ten spijt – tekortgedaan voelen.

Het raadsvoorstel vermeldt, dat van de fractie van Gemeentebelangen een bedrag van
€ 2.235,76 dient te worden teruggevorderd.

Voorgaande gang van zaken werpt wel de vraag op wat de gevolgen zijn van de besluitvorming hierover gisteravond. 
De raad zal op enig moment alsnog een besluit moeten nemen over het fractiebudget van Gemeentebelangen over 2011 en 2012.
 
Ik houd u op de hoogte.


Wordt vervolgd.