StatCounter

woensdag 28 oktober 2015

Over integriteit gesproken...............

De kogel is tenslotte dan toch door de kerk. Ook de laatste bladzijde van het Deloitte-rapport is boven water. Het kost in maatschappelijk opzicht een paar ton aan pecunia maar daarmee heb je toch de werkgelegenheid van het openbaar bestuur, de ambtenaren, de advocatuur en de rechtelijke macht bevorderd. 
Een poging de gang van zaken toch maar positief te blijven zien......

Om volledig te zijn: hierbij nogmaals de volledige rapportage van Deloitte over graaierij uit de fractiekas van Gemeentebelangen Westerveld door de voorzitter van de tweepersoonsfractie Jelle de Haas en zijn vriendin Inge Wiarda. 
Nu met de aanvulling: de laatste bladzijde.

Kennelijk is de ontwerp-rapportage aan De Haas c.s. aangeboden om hen in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van de inhoud en zo nodig van commentaar te voorzien.
Het commentaar van De Haas gaat alleen over de aanleiding van de willens en wetens gepleegde fraude. Voor het overige is alles kennelijk correct verwoord. De rapportage geeft geen uitspraak over de rechtmatigheid van de uitgaven terwijl dezerzijds het college op de hoogte was gesteld van fraude. Ondanks de toezegging van burgemeester Jager is daarover geen duidelijkheid gekomen. Tot zover de betrouwbaarheid van het openbaar bestuur.

Kort en goed: van het gemeentebestuur van Westerveld is ondanks mooie woorden en geschriften geen openheid te verwachten. Getuige de woorden van de VVD-fractievoorzitter in de commissievergadering Fysiek domein en middelen bij de behandeling van de gedragscodes integriteit: “daar hebben we toch al in het presidium over gesproken.......” Met andere woorden: die zaken zijn toch al eerder afgekaart; wat zeurt u nou nog?

Heeft u al iets vernomen over het aantal migranten, vluchtelingen of asielzoekers in Westerveld?
Wedden dat besluitvorming over de aantallen en plaatsen waar ze worden ondergebracht ook al in de achterkamer heeft plaatsgevonden? Mogelijk mag u nog even vanzelfsprekend in een besloten bijeenkomst vertellen wat u daarvan vindt. Maar dat is dan ook alles. En: denkt u serieus te worden genomen?

Wordt vervolgd.