StatCounter

dinsdag 23 april 2013

En mijn naam is Inge Wiarda..................


Eerder maakte ik gewag van gedrag van de raadsleden Inge Wiarda en Jelle de Haas dat bijkans onaantastbaar was en als vanzelfsprekend boven elke verdenking verheven.

Hierbij nogmaals de bijlage van het rapport dat Deloitte DFS naar aanleiding van dat gedrag opstelde.

Wellicht kunt u zich herinneren dat het rapport met de bevindingen van Deloitte DFS conform een brief van de raadsvoorzitter “geheim” waren en dus niet aan de gemeenteraad kon worden verstrekt.
Dat was de eerste doofpot-actie die overigens niet houdbaar bleek.
Wel werden niet alleen Jelle de Haas en Inge Wiarda maar ook de overige raadsleden daarmee uit de wind gehouden.

Toen de stelling ter tafel werd gebracht dat ik van de gemeenteraad geen rapport zou hebben kunnen ontvangen dat niet in hun bezit was werd daartegen verweer gevoerd zoals dat onder 6. van het verweer is verwoord: de raadsvoorzitter heeft de raadsleden aangegeven dat het rapport ter inzage lag.
Daarbij krijgen de raadsleden onder 16. nog een veeg uit de pan: ze lezen kennelijk niet allemaal hun stukken en zitten dan dus in de raad als Joker en voor de raadsvergoeding.
Het zal je als raadslid maar gezegd worden.

Ook het gestelde onder 10. is leuk bedacht: het was de schuld van de verordening fractieondersteuning dat Inge Wiarda geen verschil wist te maken tussen de uitoefening van het raadslidmaatschap en de kiesvereniging Gemeentebelangen Westerveld!
En wie had die verordening vastgesteld? Juist: de gemeenteraad van Westerveld en dus was het allemaal gewoon eigen schuld en Inge Wiarda treft geen blaam. Die wist niet beter.  Beetje dom wellicht. Maar eigen belang eerst nietwaar?

Wordt vervolgd.