StatCounter

donderdag 19 december 2013

Het gelijk...............

In mijn vorige bijdrage gaf ik u een doorkijkje in de achterkamer van de gemeenteraad van Westerveld: een bestuurscultuur die op sektevorming gelijkt.
Dit berichtje is daarop een vervolg. Voor een volledig beeld dus nog even naar mijn vorige bijdrage.

Naast het uit zicht houden van de graaierij van de raadsleden Jelle de Haas en Inge Wiarda die het fractiebudget van Gemeentebelangen destijds benutten om het eigen budget naar een hoger plan te tillen is de gang van zaken ten aanzien van raadsbesluiten uiterst betreurenswaardig.
Dat bleek tijdens de hoorzitting van de commissie van advies voor bezwaarschriften die zich deze week over mijn bezwaarschrift en het verweer daartegen van onze gemeenteraad heeft gebogen.

De Raad werd tijdens de zitting vertegenwoordigd door haar voorzitter en de griffier.
De zitting kwam overigens kort nadat zij werd geopend al snel weer tot een einde.
De reden daartoe vormde de verklaring van de voorzitter van de raad, dat “het gevraagde document er niet is en dus niet kan worden verstrekt”.

Een voor de gemeenteraad uiterst pijnlijke constatering: er is – ondanks deze brief – geen enkel rechtsgeldig raadsbesluit dat de inhoud daarvan dekt. De oorzaak is mogelijk het Nationale Park van Drenthe. Men kan soms door de vele bomen het bos niet meer zien en maar desondanks kennelijk toch het bos in gestuurd worden!

Voor alle duidelijkheid: nogmaals het klaagschrift dat begin dit jaar (dus nu bijna een jaar geleden) werd verzonden.
Over volksvertegenwoordigers die controle zouden moeten uitoefenen op het dagelijks bestuur van onze gemeente wil ik het nu maar niet meer hebben.

"Eerlijk duurt het langst". Ook ten aanzien van het asociale declaratiegedrag van de raadsleden Jelle de Haas en Inge Wiarda. Geduld is een schone zaak.......................

U bent overigens in maart volgend jaar in de gelegenheid uw mening kenbaar te maken.
Maar dat wist u al.

Wordt vervolgd.