StatCounter

zaterdag 24 mei 2014

Coalitieakkoord......................

Ook u heeft vanzelfsprekend het onlangs gesloten bestuursakkoord tussen CDA, PvdA en VVD van het begin tot het einde ademloos uitgelezen. Mijn conclusie?

Verschil moet er zijn.

Dat blijkt uit de titel van het akkoord: U en wij              samen …........

En even verder wordt in de inleiding de vraag gesteld: "wat nou als we de democratie omkeren?"
Een geheel nieuw perspectief.
Als democraten kiezen burgers hun vertegenwoordigers in het bestuur van hun gemeente.
Begrijp ik het nu goed dat de volksvertegenwoordigers.................... Dat kan toch niet.
Als het gemeentebestuur reeds bij de inleiding van een bestuursovereenkomst begint met het verkondigen van onzin dan kan men wat daarna komt toch moeilijk meer serieus nemen.

Alle schrijverij te spijt, het blijft: wij zijn de gemeente; u bent er ook en wij vinden dat we samen Westerveld zijn. Een krampachtige en overigens wat mij betreft volstrekt mislukte poging de afstand burger en bestuur te verkleinen. De bestuurscultuur in Westerveld is daar overigens echt niet op gebouwd.

Deze week had ik een gesprek met een onderzoeker van de Nationale Ombudsman over zaken die de integriteit van het openbaar bestuur in onze gemeente raken. Integriteit is in het bestuursakkoord overigens geen onderwerp van belang. Ware dit wel het geval dan was het tenminste genoemd.

Het was een voor beide partijen prettig en verhelderend gesprek.
Naar het zich laat aanzien zal de Nationale Ombudsman binnen afzienbare tijd de gemeente(raad) aanspreken over de manier waarop het verzoek tot het doen vaan aangifte wegens fraude door Jelle de Haas en Inge Wiarda is afgehandeld. U weet wel: belangenverstrengeling, nepotisme, dubbelfuncties en via het fractiebudget zichzelf en de kiesvereniging Gemeentebelangen bevoordelen.

Ook zal de ombudsman de weigering van de gemeenteraad mijn klacht daarover te behandelen naar alle waarschijnlijkheid in de rapportage – die in tegenstelling tot het Deloitte-rapport vanzelfsprekend openbaar is – zijn opvatting daarover tot uitdrukking brengen.

Ik houd u op de hoogte.

Wordt vervolgd.