StatCounter

vrijdag 21 augustus 2015

Gemeenteraad Westerveld: het Shakespeare Theater Diever

In mijn voorgaande bijdrage berichtte ik u allen omtrent de uitspraak van de Raad van State over mijn pogingen om meer dan 4 jaar en ca. € 200.000,- aan kosten te laste van de belastingbetaler om uiteindelijk ook de laatste bladzijde van het Deloitte-rapport over het handelen van het eminente graai-raadslid Jelle de Haas en zijn partner Inge Wiarda over beider greep in de fractiekas in handen te krijgen.
Dat mag natuurlijk niet maar (als je niet weet dat dat niet mag) zijn er altijd nog de collega's die in de presidium-achterkamer in stilte foei roepen en de kwestie onder het motto :
“Wat niet weet dat niet deert” onder het tapijt schoffelen.
En wanneer een burger over zijn behandeling zich bij de gemeenteraad beklaagd en bij zijn klacht gesteund wordt door de Nationale Ombudsman door dit rapport wordt ondanks een dappere poging tijdens een commissie vergadering van het PvdA-raadslid Henk Siebering het rapport reeds in mei 2015 door de voorzitter Jelle de Haas !!! (ja dezelfde) naar de presidium-achterkamer in een diepe lade gedirigeerd. En de raad laat het gebeuren. Ook nooit meer wat van gehoord of het zou de poging van een mediator moeten zijn om met de gemeenteraad tot een vergelijk te komen.

Zijn opdrachtbeschrijving luidde onder meer:
 
Gedurende langere tijd bestaat er een conflict tussen het bestuur van de gemeente Westerveld en de heer Vogelzang, inwoner van de gemeente. De gemeente heeft de intentie om het conflict door middel van mediation bespreekbaar te maken en mogelijk tot een oplossing te komen.
Zeker nu de Nationale Ombudsman ook heeft geadviseerd om mediation te benutten om het conflict op te lossen.”

Let wel: "heeft de intentie" en: "bespreekbaar maken". Lees: pure manipulatie.
Zo is er geen sprake van een confict maar van jarenlange obstructie door de gemeenteraad bij de uitvoering van wettelijke voorschriften waarbij de raad bij herhaling door de bestuursrechters in het ongelijk is gesteld.
Daarbij komt, dat de Nationale Ombudsman niet adviseerde mediation te benutten om het conflict op te lossen. In plaats daarvan stelde de Ombudsman, dat de gemeenteraad de bepalingen van de Gemeentewet heeft overtreden. Een dergelijke subtiele manipulatie van de "feiten" is het gevolg van de heersende doofpot(bestuurs)cultuur. Gesprekken daarover zullen gelet op de gang van zaken in het verleden en de toekomst niet leiden tot oplossingen.

Op 24 juni j.l. zond ik dit WOB-verzoek om ook de laatste bladzijde – de wederhoorrapportage – van het rapport van bevindingen dat Deloitte over de graaierij van De Haas c.s. boven water te krijgen. Het rapport is kennelijk voor publicatie aan De Haas en Wiarda aangeboden met de vraag: “wat vinden jullie ervan?” De verdediging van beide "volksvertegenwoordigers" zullen we voorlopig niet kunnen vernemen. Waarom eigenlijk niet. Deugt deze niet?

Vandaag ontving ik op het WOB-verzoek een negatief besluit.
Probeert u de cijferbrij op bladzijde 2 maar eens te ontcijferen. Het antwoord is kort en goed hetzelfde als eerder: U heeft natuurlijk 4 jaar geleden wel om het complete rapport gevraagd maar u heeft eerder geen bezwaar gemaakt dat we u die bladzijde niet gaven en nu is het te laat: u krijgt hem mooi niet. Dit is politiek van een ongekend kleuterschoolniveau en allure.
Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden.....

Wordt vervolgd.