StatCounter

woensdag 9 mei 2012

Bij het scheiden van de markt................


De raadsvergadering van gisteravond stond voor een groot deel uit het uitzwaaien van de heer Paul Wijers die zijn raadslidmaatschap niet langer kon combineren met zijn privéleven.
Het leven bestaat nu eenmaal uit het maken van keuzes.

Begin april namen de raadsleden afscheid van Frank Foreman.
Ook hij moest het raadslidmaatschap laten voor wat het is. En ook in dit geval moest aan privé-omstandigheden voorrang worden gegeven.

Beide raadsvergaderingen hadden één aspect gemeen: de afwezigheid met kennisgeving van de partnerfractie De Haas – Wiarda en dat is op zijn zachtst gezegd merkwaardig.

Foreman en Wijers waren circa 6 jaar collega-raadsleden van Jelle de Haas en Inge Wiarda.

Ik breng u wellicht te overvloede het volgende in herinnering.
De laatste gemeenteraadsverkiezingen werden gewonnen door de VVD. Deze partij gaf er onder leiding van Foreman de voorkeur aan om samen de Progressief Westerveld en DSSW de huidige coalitie te vormen. Gemeentebelangen Westerveld werd voor zover mij bekend slechts éénmaal geconsulteerd en daarna uitgesloten.

Foreman(VVD), Wijers (PW) en Martens (DSSW) werden het eens over de inhoud van een collegeprogramma en het zeer gewenste ambt van wethouder ging uiteindelijk aan de neus van De Haas (Gemeentebelangen) voorbij.

De afwezigheid van de gehele fractie De Haas bij de raadsvergaderingen waarbij Foreman en Wijers afscheid namen van hun collega-raadsleden kan nauwelijks toeval zijn ofschoon een samenloop van omstandigheden natuurlijk niet kan worden uitgesloten.
Ergens las ik, dat toeval feitelijk een onvermijdelijke samenloop van omstandigheden is.
De afwezigheid bij beide raadsvergaderingen van Jelle de Haas en of Inge Wiarda was – voor zover ik dat kan inschatten – zeker te vermijden.

En zo leert men bij het scheiden van de markt de kooplui kennen.