StatCounter

zaterdag 23 november 2013

Bestuurlijke kwaliteit

Ik kom nog even terug op mijn bericht op dit blog van 4 oktober j.l. dat als titel droeg:
“Een brevet van onvermogen...” 
Dat de toekenning van het brevet terecht was blijkt uit het volgende:

Uit een bericht van de Raad van State  en de gronden voor het hoger beroep bleek duidelijk, dat het de gemeenteraad van Westerveld was die hoger beroep aantekende tegen het vonnis van de rechtbank Noord-Nederland teneinde de inhoud van het onderzoeksrapport van Deloitte inzake de zakkenvullerij van de raadsleden Jelle de Haas en Inge Wiarda niet geheel openbaar behoeven te maken.  

Omdat ik geen (openbaar en dus rechtsgeldig) besluit op de agenda van de raad had aangetroffen dat tot het instellen van hoger beroep had besloten deed ik de raad dit WOB-verzoek toekomen.

Toen de wettelijke besluitvormingstermijn was verstreken stelde ik de raad in gebreke om althans enig zicht op een spoedig antwoord te krijgen en desnoods de kwestie rechtstreeks bij de bestuursrechter te kunnen aankaarten.

Onlangs bereikte mij dit antwoord: het betreffende raadsbesluit bestaat domweg niet!
En dat zegt iets over  de bestuurlijke kwaliteit in Westerveld...........................

Het hoger beroep werd door de advocaat namens de raad op de dag vóór het verlopen van de beroepstermijn ingediend.
De besluitenlijst van het college van B&W van 17 september 2013 laat zien dat de raad feitelijk onbevoegd was hoger beroep in te stellen. Deze brief bevestigt dat.

Door het niet geheel openbaar maken van het onderzoeksrapport naar de handel en wandel van de raadsleden Jelle de Haas en Inge Wiarda in relatie tot het fractiebudget en de handel en wandel van de daarbij bestuurlijk verantwoordelijke wekt in ieder geval de schijn van belangenverstrengeling.

Het wordt tijd dat ook daarnaar onafhankelijk onderzoek plaatsvindt.
In "zelfreinigend vermogen" heb ik het vertrouwen al lang geleden verloren.

Wordt vervolgd.