StatCounter

dinsdag 2 juni 2015

Aangifte van oplichting door De Haas en Wiarda

In mijn vorige berichtje stelde ik u in de gelegenheid het begrip “fraude” in het kader van het strafrecht nader te definiĆ«ren.
U kon kiezen uit: valsheid in geschrifte, diefstal, verduistering, oplichting en bedrog bij jaarstukken.  Het goede antwoord in de casus De Haas/Wiarda is: oplichting.

Nu gebleken is dat het “openbaar bestuur” frauderen letterlijk actief stilzwijgend toestaat adviseerde de Nationale Ombudsman mij eerder reeds in zijn rapportage aangifte te doen. Ik heb besloten dit advies ter harte te nemen.

Nadat het openbaar bestuur het proletarisch winkelen van Jelle de Haas en Inge Wiarda ten laste van het fractiebudget van Gemeentebelangen Westerveld aan zijn normen heeft getoetst en accoord bevonden wordt dus thans het openbaar ministerie in de gelegenheid gesteld om deze kunstgrepen aan haar normen te toetsen waarbij ik mij niet kan voorstellen dat een officier van justitie een dergelijke gang van zaken conform de wet acht.
Om dit proces in gang te zetten heb ik ten overstaan van een verbalisant formeel aangifte gedaan.
Bij deze aangifte zijn een groot aantal bijlagen gevoegd om aan te geven dat het bestuurlijke traject reeds is gevolgd. Ook op grond hiervan moet worden geconcludeerd, dat integer gedrag van lokale volksvertegenwoordigers staat of valt met een politieke raadsmeerderheid.

Met deze aangifte start derhalve het strafrechtelijk opsporingsonderzoek.

Omdat ik ook dit proces met open vizier wens in te gaan stel ik u in de gelegenheid van de inhoud van het proces-verbaal van aangifte kennis te nemen.

Wordt vervolgd.