StatCounter

woensdag 9 februari 2011

De gemeenteraad

Toen medio december 2010 de kwestie in de doofpot leek te verdwijnen verzocht ik het bestuursorgaan dat de beleidsuitvoering van het college van B&W controleert i.c. de gemeenteraad, onderzoek te doen naar de gang van zaken. Het verzoek vindt u hier.
En om de kwestie alsnog op de publieke politieke agenda te doen plaatsnemen verzocht ik de voorzitter van de gemeenteraad mijn verzoek tot de raad om onderzoek op 16 december 2010 op de raadsagenda te plaatsen. Hier kunt u ook dit lezen. Daartoe werd niet besloten. Ook op de raadsagenda van 25 januari 2010 kwam mijn verzoek niet bij de Ingekomen stukken voor.
Het antwoord waarom werd afgezien van plaatsing op de raadsagenda kwam op 21 januari 2010.
Deze mededeling kunt u hier lezen. Het is maar dat ook u het weet .....................
Het resultaat van deze inspanningen was dat slechts één raadsfractie voor de kwestie belangstelling bleek te hebben. Voor het overige bleef het oorverdovend stil.

maandag 7 februari 2011

Het college van B&W

Op 17 oktober 2010 deed ik zoals hiervoor aangegeven dit verzoek aan het college toekomen.
Het verzoek was voorzien van 11 bijlagen. Een aantal heb ik in deze blog verwerkt. Desgewenst kan ik u de overige bijlagen E-mailen. Een verzoekje daartoe is genoeg.

Gebleken is dat het college na ontvangst van dit verzoek om juridisch advies heeft gevraagd aan een extern bureau.
Op 28 oktober 2010 ontving ik van het college een brief die inzicht geeft in de stand van zaken van zaken op dat moment. De bijlage bij deze brief geeft aan, dat aan de heer De Haas, mevrouw Wiarda en aan de fractie als geheel om een reactie is gevraagd. De inhoud van het college verzoek is helder en de vervaldatum medio november ook.

Omdat in de daarop volgende 4 weken geen enkele reactie viel waar te nemen en ik van mening ben, dat een dergelijk simpel verzoek toch binnen deze termijn zou moeten kunnen worden gehonoreerd, besloot ik een herinnering aan het college te sturen.

Misschien is het goed te memoreren, dat burgemeester Slagman op dat moment inmiddels afscheid had genomen en met emeritaat was gegaan. De heer Smit trad op als burgemeester in zijn hoedanigheid van loco-burgemeester.

Inmiddels zijn er na 17 oktober 2010 bijna 6 weken verstreken.