StatCounter

donderdag 1 maart 2012

De achterkamer van de gemeente Westerveld

Op 26 juni 2011 liet ik u weten, dat dezerzijds het vermoeden bestond, dat er in de verslagen van het presidium zaken zouden staan, die de greep in de fractiekas van Gemeentebelangen door de huidige man-vrouw fractie De Haas en Wiarda met de mantel der liefde bedekten.

Kennelijk is de burgemeester van Westerveld inmiddels tot de slotsom gekomen dat weigeren van verzoeken om afschriften van bestuursdocumenten op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur een weinig zinvolle bezigheid is geworden.

De verslagen van de presidiumvergaderingen over 2011 zijn inmiddels in mijn bezit en daaruit blijkt dat het onzichtbaar maken van feitelijke informatie nog steeds een enorm populaire bezigheid is. Geheim is geheim nietwaar?

Zoals ik u eerder liet weten bestaan de verslagen vooral uit zwarte doorhalingen, omdat
“de weggelaten passages teksten bevatten die herleidbaar zijn tot personen. De openbaarmaking van deze passages en het algemeen belang zou niet opwegen tegen het belang van betrokkenen om beschermd te worden in de persoonlijke levenssfeer.”
Kortom: een commissie Stiekem in optima forma.

Dat het presidium bestaat uit mensen die er doelbewust hebben gekozen voor een openbaar ambt en daardoor in de (politieke) schijnwerpers te staan is kennelijk niet relevant.

De tijd lijkt rijp deze uitvoering van de Wet Openbaarheid van Bestuur extern aan de wet te doen toetsen omdat er feitelijk sprake is van onbehoorlijk bestuur.

De kwestie Jan van Dalen blijkt achteraf louter symboolpolitiek te zijn.
Flink doen op de bühne; wel blaffen maar niet (door)bijten.

Over de persoonlijke levenssfeer van alle betrokkenen in het algemeen reik ik u nog deze openbare informatie aan waarbij vooral de hoofd – en nevenfuncties van de raadsleden De Haas en Wiarda opvallen. Als u weet om te gaan met de website van de Gemeente Westerveld moet het ook daar te vinden zijn. Nadere informatie over de leden van de bestuurscommissies is wel rechtstreeks toegankelijk.

Op de inhoud van de presidiumverslagen kom ik in één van de volgende bijdragen terug.

Wordt vervolgd.