StatCounter

dinsdag 4 december 2012

Het kan verkeren .........

In mijn berichtje op 24 oktober j.l. vermeldde ik, dat het onbegrijpelijk is, dat onze gemeenteraad geen enkele controle heeft op de declaraties van de burgemeester en de collegeleden en dat men deze situatie stilzwijgend laat voortbestaan.

Voorts achtte ik het ook onbegrijpelijk dat de collegeleden – toen het beleid ten aanzien van de declaraties van de raadsfracties werd bijgesteld – niet uit eigen beweging ook het beleid ten aanzien van hun eigen declaraties en vergoedingen hebben aangepast en opdracht hebben gegeven analoog naar de gang van zaken bij de fracties ook hun declaraties en kostenvergoedingen met behulp van een openbaar accountantsrapport volstrekt transparant te maken.

Belofte maakt schuld.
Ik heb dan ook het college van burgemeester en wethouders op basis van de Wet openbaarheid van bestuur gevraagd hun declaraties en uitbetaalde vergoedingen over de jaren 2010 en 2011 alsnog in het openbaar te verantwoorden.

Onlangs ontving ik naar aanleiding van mijn verzoek het collegebesluit daaromtrent.
Het verzoek werd toegewezen.

De afhandeling van het collegebesluit echter riep dezerzijds vragen op. En dus heb ik het college via deze brief om een toelichting gevraagd.

Kort daarna ontving ik een telefoontje van een ambtelijke medewerker naar het hoe en waarom.
Ik heb in dat gesprek moeten vaststellen, dat conform de huidige jurisprudentie uitsluitend de marginale kopieerkosten in rekening zouden kunnen worden gebracht.  
Hetgeen in de legesverordeling is opgenomen (“€ 0,50 per A4-kopie in 2012”) lijkt ietwat overdreven als men in bijna iedere supermarkt voor een dubbeltje per kopie op de eerste rang kan zitten. Ik heb voorts het college de bijbehorende jurisprudentie doen toekomen.

Het verlossende antwoord voor wat betreft de kopieerkosten laat nog op zich wachten.

Wordt vervolgd.