StatCounter

zaterdag 10 maart 2018

Gemeentebelangen Westerveld

Het kan u niet zijn ontgaan.
Op 21 maart kunt u kiezen uit 144 kandidaat-gemeenteraadsleden die elkaar verdringen om op één van de 17 zetels in de raadzaal te mogen plaatsnemen.

Heel lang geleden was het heel bijzonder eenvoudig. Er was links (PvdA) er was rechts (VVD) en er was het midden (CDA). En dat is feitelijk nog zo.

Maar links zag in de afgelopen jaren geen kans de gelederen gesloten te houden en dus ontstonden er splintergroeperingen die men nu “lokale” partijen noemt.

Zo op het eerste gezicht zijn er dus 6 partijen waar men op kan stemmen. Maar dat is een beetje volksverlakkerij. Zoals ook de ledenlijsten van de partijen op het stembiljet. Want meer is het niet. Hoe langer de lijst; hoe groter de kans dat u iemand treft die u kent. In de ICT-wereld noemt met dat phishing en dat is een vorm van internetfraude.

Behalve de VVD en het CDA zijn de overige gegadigden allemaal van een linkse signatuur.
Dus als u het eenvoudig wilt houden en u stemt u links: houd het dan overzichtelijk en stem op de Partij van de Arbeid. Bundel de linkse krachten en maak de PvdA het grootste smaldeel in de raad van Westerveld.
Want als er één raadslid in het verleden zijn integriteit niet op het spel heeft gezet is het de aanvoerder van de PvdA: Jan Puper. Een koloniaal in de goede zin van het woord.

Dat kan van de lijsttrekker van Gemeentebelangen Westerveld niet worden gezegd.
Ik las de 7 kernwaarden van de vereniging en kom tot de slotsom dat ook deze je reinste volksverlakkerij zijn. Want waarom kom ik op de kieslijst van DSSW/SW een groot aantal voormalige leden van Gemeentebelangen Westerveld tegen? Toch een kwestie van integriteit?

Daarbij streeft Gemeentebelangen Westerveld naar een betrouwbare overheid die haar informatie zo open mogelijk deelt. Een gotspe: een verregaande onbeschaamdheid.
Raadsleden dienen geloofwaardig en boven iedere twijfel te zijn verheven.
Jelle de Haas is dat niet. Zo werd hij in het verleden bij Gemeentebelangen uit de kiesvereniging gezet en vormde met Inge Wiarda de fractie De Haas. Kennelijk ging het persoonlijk belang van De Haas voor het verenigingsbelang? Mogelijk door het volgende:

Er is in het verleden aangifte tegen Jelle de Haas en Inge Wiarda gedaan wegens oplichting omdat er onder hun verantwoordelijkheid er belastinggeld werd gebruikt om de kas van de kiesvereniging Gemeentebelangen te spekken. Verder verwijs ik u graag naar de rest van mijn blog. Het komt uitgebreid met bewijzen aan de orde.

Tenslotte. 
Mijn advies aan u is: wilt u grote linkse invloed in de gemeenteraad van Westerveld? Stem Partij van de Arbeid en laat de andere “linkse” lokale partijen links liggen.

Wordt vervolgd.



Geen opmerkingen: