StatCounter

donderdag 29 maart 2018

A P P A ........

Onlangs las ik in een regionale krant, dat Progressief Westerveld, DSSW/SW en Gemeentebelangen met elkaar om tafel gaan om te bekijken of zij gedrieën een coalitie kunnen vormen in Westerveld.
Ik neem voor het gemak even aan dat Anke Oosterhuis (PW), Geke Kiers (DSSW/SW en Jelle de Haas (GB) onder de bezielende leiding van Paul Weijers (D66) zullen trachten op één lijn te komen en dat deze voorlieden ook een gooi zullen doen naar een wethouderschap waarbij Geke Kiers haar plekje zal afstaan aan Henk Doeven.
Voor Jelle de Haas is dat gelet op zijn politieke verleden niet vanzelfsprekend want hij is een “graaier” waartegen in het verleden aangifte wegens oplichting en/of valsheid in geschrifte en/of diefstal is gedaan.

Als De Haas de gelegenheid krijgt zitting te nemen in het college van B&W van Westerveld zal niet alleen de integriteit van het college een gevoelige klap krijgen, maar zal er voortdurend gedonder in het college klinken. Voor De Haas is manipuleren namelijk een vorm van leven. Hierdoor ontstond de huidige kieslijst van Gemeentebelangen Westerveld en in het verleden Sterk Westerveld.

Volledigheidshalve maak ik u ook nog even attent op de APPA-regeling. Dit is het recht op een uitkering (wachtgeld) voor onder meer wethouders ongeacht  de reden van het aftreden, de niet-herbenoeming of ontslag.
Is de wethouder minder dan 3 maanden in functie dan ontvangt hij/zij 6 maanden wachtgeld. Vindt het aftreden plaats na 3 maanden maar korter dan twee jaar is er 2 jaar recht op wachtgeld. Bij een aftreden na twee jaar of langer is de wachtgeldduur 3 jaar en 2 maanden.

Jelle de Haas is een "graaier" die in het verleden ten onrechte belastinggeld misbruikte.

U bent gewaarschuwd….…………………..

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: